29 Ağustos 2010 Pazar

Türkan Saylan Dedikleri!

    Türkan Saylan, bilmeyenler için bir kez daha tekrar edeyim ki yazımı yazma amacım daha iyi anlaşılabilsin. Kendisi İstanbul Tıp Fakültesi mezunu ve cüzzamla savaşmış, 1989 yılında kurulmuş, kendisinin de kurucu üyelerinden olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Genel Başkanlığını yapmış, ülkenin son derece aydın, iyiliksever ve de Atatürkçü şahsiyetlerinden biridir! Burada bir ünlem işaretim vardır, bazılarının o matkap işlemeyen beynine bir nebze de benden olsun diye! Vikipediatik bilgiler bunlar evet ama hatırlat(tır)mak açısından hayati önemi var.

    Bugün bir arkadaştan aldığım (o da başkasından almış, ki anlaşılan ortada toplu nefret var) mesajın etkisiyle yazımı yazmaya karar verdim. Mesaj kelimesi kelimesine şöyleydi:

    ''Kanal D'de yakında başlayacak olan TÜRKAN dizisinde MİSYONER ve PKK YANDAŞI olan Türkan Saylan'ın dizisi çekilmektedir. PKK'lı öğrencilere birçok yardımda bulunan bu bölücü terör örgütüyle işbirliği içinde olan, türbanlı kadınlarımıza 'Onları görmek istemiyorum, elimden gelse örtülerini yakarım. Çocuklar namaz kılmasın bale yapsın' diyen MİSYONER Türkan Saylan'a çekilen 'TÜRKAN' dizisini ve bu diziyi yapan DOĞAN MEDYA GRUBU'nu boykot ediyoruz! Eğer milletini ve dinini birazcık seviyorsan bu diziyi izleme ve izletme!''

    Evet, sinirlerin gerildiğini tahmin etmek çok kolay, ki aynı nedenle ben bu mesajı buraya yazıp, ülkede nasıl gerici bir zihniyetin varolduğunu ve de yaratılmaya çalışıldığını herkese (ki zaten bilinen bir şey, sadece unutturmamak babında) göstermekle kendimi mükellef hissettim. Burada birtakım nüanslar var ve elini vicdanına koyup rasyonalist düşünebilen her vatandaş bunları bir bakışta görebilir. Kendi adıma ben yakaladığım açıklardan birkaç tanesini aktarmak istiyorum.

    Deniliyor ki PKK yandaşı Türkan Saylan. Türkan Saylan'ın Doğu Anadolu için yaptığı fedakarlıklar ortada, bazıları buna yandaşlık diyorsa, bu onların kör cehaletinden ileri gelen bir durumdur. Hemen kendilerine bir araştırma ekibi edinmeleri tavsiye edilir. Türkan Saylan'ın doğu için çalışmaları PKK yandaşlığının aksine PKK karşıtlığıdır!! Türkan Saylan Doğulu çocukların okumalarını sağlayarak onların PKK denilen illetin bir üyesi haline gelmemeleri için savaşmıştır!!

    Peki bu mesajın sahipleri bu çocukları olduğu yerden daha ileri taşımak için ne yapmıştır? Kendileri ırkçı söylemler yayıp nefret tohumları ekmekten başka ne işe yaramışlardır?

     Ben söyleyeyim, HİÇ!!! Yandaş, dindar geçinenlere yardım yapıp Doğu'ya sırtını dönmüş ırkçı zihniyetin ürünü nedir nefretten başka? Teröre aslında ''hiçbir şey yapmayarak'' katkı sağladığınızı göremeyecek kadar körleşmiş ruhlarınız ki, Doğu'yu bağrına basanları terör yanlısı ilan edebilecek kadar ileri gidebiliyorsunuz!

     Türbanlı kadınları görmek istemiyorum... Bunu diyen cüzzam hastalığıyla yıllarca savaşmış ve kızların okuması için elinden geleni layıkıyla yapmış bir kadına ait öyle mi? Anneannem, ki kendisi görmüş geçirmiş  ve Türkan Saylan'ın icraatlerine bizzat tanık olmuştur, hep Türkan Saylan'ın köylülerden aldığı duayı kimsenin alamayacağını söyler. Unutulmuş köşelerin, kıyıda köşede kalmış, bırakılmış insanlarun acılarını dindirmeye çalışan vatansever bir kadının, bir kadını türbanından dolayı dışlayabileceği vaki midir ? Kendi kuyusuna düştü derler hani, işte bu mesajın sahibi çürük zihniyetler de aynen bu halde şimdi. Dini sömürerek nasıl da insanları ayrımcılık uçurumuna itebiliyorsunuz!

    Din elden gidiyor, diyorsunuz da, şu yıllardır sömürdüğünüz Müslümanlığın sizi çoktan bırakıp gitmiş olabileceğini düşündünüz mü? Evet din elden gidiyor, din sizin elinizden gidiyor... O kadar oyuncak ettiniz ki onu! Ben düşündüm, daha da düşünürüm sizin yerinize de, eğer bir yardımım dokunabilecekse örümcek bağlamış zihinlerinize!

    Neyin peşinde olduğunuz az çok biliniyor, ama vefat etmiş bir kadının kemiklerini sızlatma hakkını kendinizde görmeniz, sizin gericiliğinizi göstermesinin yanısıra, dini nasıl da sömürüp, belli bir kesim üzerinden prim yapmak adına ''türban'' masalını uydurduğunuzu kanıtlıyor.

    Ne yazık ki toplum hala uyu(tulu)yor ve birtakım gerçekleri görmekten de yoksun... Türkan Saylan gibilerinin çoğunlukta olması hepimizin dileği olsa da şimdilik bu da gerçekleşmeyecek dilekler listesine girmiş gibi görünüyor!!

    Belki Türkan dizisi sayesinde birtakım uyuşukluklar çözülür ve Türkan Saylan zihniyeti daha iyi anlaşılıp kendisine yeni müritler bulur, kim bilir...

    Yine de Kanal D yapımcılarına O'nu unutmadıkları ve belki de ''bazılarının'' gözüne gerçeği batıracakları (çünkü gerçek batar biliriz)  için binlerce teşekkürler!



    

  


   

3 yorum:

  1. bu başıboş zihniyetler her dönem dini kullanarak cahil insanlara birçok şey yaptırmıştır. yani o mesaja çok şaşırdım diyemem çünkü öyle eminlerki kendilerinden neredeyse dini bunlar icat etmiş gibi davranıyorlar. ortada bir kitap var ama zahmet edip ordaki gönderileri bile dikkate almıyorlar. günümüz aydınlarının bir bir ortadan kaldırıldığı bu dönemde bu zihniyetsiz türekler türemeye devam edecekler. birilerinin duruma el atması gerekiyordu bunu da kanal d ve doğan yapım üstlendi. bunun gibi 100 tane dizi yayınlasa da bu insanlara boş gelir,çünkü birşeye odaklanmışlar ve cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmak gibidir... neyse ben çok sinirlendim kendimi tutamadım yine yazın çok güzel olmuş bahanur kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel açıklamışsınız, ellerinize sağlık. Avrupa'nın Karanlık Çağ olarak da anılan Orta Çağ'daki cadı avından farksız bu yakıştırmalar.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler yorumunuz için, cadı avı az kalır desek...

    YanıtlaSil