22 Nisan 2012 Pazar

Barselona'dan Farkındalıklar...

Geçtiğimiz Paskalya'da dünyanın parasını bayılacağımı bilmeden oldukça spontan bir şekilde atıldığım gezinin nimetlerinden birisi de Barselona'nın o kendine has müzeleri ve modern galerileriydi. Anlatılmaz yaşanır tarzındaki galerilerden sizlere de kesitler sunmak istedim; zira oldukça etkileyici ve canlıydılar. Barselona'da geçirdiğim kısacık zaman diliminde en az beş müze & galeri gezebilmek için yaptığım fedakarlıkları bir kenara bırakırsak eğer, orada geçirdiğim üç gün bir aya bedeldi.

Özellikle Modern Sanatlar Müzesi'nde gösterim de olan iki önemli sergi (Photojournalism ve Global Screen) bende derin izler bıraktı.

Basın fotoğrafçılığı olarak da dilimize tercüme edilen Photojournalism sergisinin birinci bölümünde bir Afrikalı kadının fotoğraflanmış bir günü anlatılırken, ikinci bölümdeyse Japonya'daki felaketin bu zamana kadar gösterilmemiş fotoğrafları yer alıyordu. Son olarak da Arap Baharı temalı bağımsızlık savaşı fotoğrafları göz dolduruyordu. ''Basın fotoğrafçılığı gereklidir ve olmalıdır!'' temasının güçlü bir şekilde ele alındığı bu serginin her gazetecilik öğrencisinin görmesi gerektiğine inanıyorum ve bu sergiyi görebildiğim için de oldukça şanslı hissediyorum.

Fotoğraflarla CCCB Photojournalism:
































Ve dahası... Barselona'da olmak sadece gece hayatını yaşamak ya da Barça maçlarına gitmek değildir. Barselona bilinçli olmak ve dünyaya gözlerini açmak anlamına da gelir. Bu duyguları bana yaşattığı için CCCB'ye minnettarım: http://www.cccb.org/en/exposicio?idg=40041

Herkese kucak dolusu sevgiler İber'den...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder